Coses que cal saber abans d’implementar un ERP per aconseguir que sigui un èxit.

Abans de començar a implementar un ERP, s’ha de saber que la posada en funcionament és un procés que pot trigar un any natural, o fins i tot més. Cal que l’empresa en sigui conscient, i que valori adequadament la importància i els guanys que obtindrà amb aquest canvi, perquè tant per al departament d’administració, com en la manera de gestionar els recursos, i especialment en la capacitat d’obtenir informació de tots els processos interns, hi haurà grans diferències entre l’abans i el després.

Tot i que l’ERP es pot adaptar força a les necessitats de cada cas, aquesta adaptació no és total. Fer-la, sovint implicaria costos excessius, o bé la pèrdua de compatibilitat amb la base de l’ERP, impossibilitant les actualitzacions. De manera que sempre s’ha de modificar alguna metodologia interna. En definitiva, no és fer més feina, sinó treballar d’una altra manera, que superat el període d’adaptació, habitualment es considera una millora.

Alguns dels canvis que cal fer per implementar un ERP amb garanties afecten l’operativa administrativa de les tasques. L’òptim és que el personal de producció incorpori al sistema una part de la informació, que tradicionalment ha gestionat el departament d’administració; consum de materials, referències de productes utilitzats, temps dedicats a cadascuna de les tasques, per qui s’han fet uns treballs determinats… Es tracta de disposar d’informació de primera mà, que ens permetrà saber què ha costat cada treball, qui l’ha fet, quins materials s’han utilitzat, quina feina ha donat cada client, i el rendiment que s’ha obtingut de cada treball, i de cada client.

 

Registre de dominis
Registre de dominis
Hosting web SEO a mida
Hosting web a mida
Hosting web seo assistit
Hosting web assistit
VPS per allotjament web SEO
Servidors VPS administrats
WordPress and WHMCS integration by i-Plugins
× Consultar