Què és WordPress i com aprofitar-lo

Què és WordPress, com aprofitar-lo per fer clients i vendre online

Més d’un terç de les pàgines de tot el món funcionen amb WordPress. Tot i això, no és estrany que qui no tingui massa contacte amb el món del disseny, la comunicació o Internet en general, quan senti la paraula WordPress pregunti; Què és WordPress?

La finalitat d’aquest post és presentar aquest CMS a desconeguts que tinguin curiositat, i aprofundir una mica en el coneixement de WordPress per als que ja el coneixen, o fins i tot l’utilitzen.

SEO seguretat i actualització WordPress

El més bàsic: Què és WordPress?

WordPress és un gestor de continguts (és a dir, una eina per desenvolupar i mantenir pàgines web, blogs, i botigues virtuals), que ha triomfat al món d’Internet, i el desenvolupament web. Gràcies a que, independentment dels coneixements tècnics, permet que qualsevol persona es pugui fer una pàgina web atractiva, plenament funcional, i, si hi dedica el temps necessari, amb unes mínimes garanties.

Altres avantatges de WordPress:

Dos dels trets principals que faciliten que la utilització de WordPress sigui tan massiva, són que es tracta de software gratuït i de codi obert. Les dues característiques son igualment destacables, perquè tot i que el fet que sigui gratuït permet que l’utilitzi un públic molt més ampli, que sigui de codi obert, a més permet que hi hagi una infinitat d’empreses i professionals desenvolupant tot tipus de complements (plugins) per aquest gestor de continguts, que permeten que les pàgines que l’utilitzen puguin disposar de més i més funcionalitats, i el que encara és més útil, permet que s’hi puguin incorporar noves prestacions quan convingui.

Els complements de WordPress, poden ser gratuïts i/o de pagament. Sovint costa escollir entre tots els que hi ha per una mateixa finalitat. Cosa que és una garantia de que es podrà trobar el més adequat al pressupost i les necessitats del moment.

També és molt rellevant que quan s’ha de renovar la pàgina web, si l’actual ja funciona amb WordPress, només s’ha de canviar el disseny, cosa que es pot fer fàcilment comprant i adaptant templates (que són el disseny programació i maquetació de les pantalles que veuran els usuaris), perquè tots els continguts de la pàgina web es podran continuar mostrant sense necessitat de tornar-los a entrar.

Aquestes característiques permeten desenvolupar millors pàgines:

En disposar d’un ventall de possibilitats tan gran, fàcilment es pot disposar d’una pàgina web per potenciar els aspectes de més interès; si es considera que el més apropiat és una pàgina molt interactiva, es pot tenir. Si es vol una pàgina més persuasiva, també. De la mateixa manera es pot preparar la pàgina per ser el mitjà de comunicació amb els usuaris de tot tipus de serveis, automatitzant la difusió d’informació per RSS, i l’enviament de publicacions i notificacions mitjançant un sistema de newsletter incorporat a la mateixa pàgina.

I tot sense oblidar-se de les diferents modalitats de comerç electrònic, des de vendre articles o llicències, fins permetre reserves o comandes, entre un llarg etcètera de funcionalitats difícil d’imaginar. Funcionalitats que gràcies a la facilitat per millorar les característiques SEO (que faciliten posicionar-se entre els primers resultats de Google), fan possible que la inversió en la pàgina web sigui una de les més ben valorades per les empreses que han apostat per aquesta opció.

Però com tot, WordPress té alguns inconvenients:

En un món on activitats com l’enviament de SPAM utilitzant recursos d’altri, o la infecció d’ordinadors és una constant habitual, utilitzar la mateixa programació que centenars de milions de pàgines, col·loca la nostra en un espai en que és molt llaminer trobar la manera d’aprofitar els forats de seguretat d’aquesta programació. Així es poden infectar i/o utilitzar fàcilment alguns milers de pàgines per qualsevol malifeta.

Per tant esdevé necessari adoptar uns protocols bàsics de manteniment, que dificultin que els usuaris de la nostra pàgina es vegin perjudicats per utilitzar-la, o evitar que una quantitat ingent de desconeguts rebi correus amb virus des del nostre domini.

A ServeisTic, oferim serveis de manteniment de pàgines web WordPress, publicant nous continguts, actualitzant-ne plugins i programació obsoleta, millorant-ne la seguretat, i també aspectes d’usabilitat, persuasibilitat i SEO, a més de proposar noves oportunitats que podran millorar la connexió de la pàgina web amb el públic objectiu.

Què és WordPress? WordPress és això, i molt més.

× + info ?