Campanya d’enviament massiu de correu suplantant el ministeri de sanitat

Correu suplantant al Ministeri de Sanitat. Aquests correus han de ser eliminats, i cal evitar la descàrrega de fitxers adjunts, així com clicar als enllaços que puguin contenir.

El Ministeri de Sanitat informa que s’ha detectat una campanya d’enviament massiu de correus suplantant el ministeri. Es tracta de correus electrònics maliciosos que mitjançant la duplicació de la imatge corporativa i l’ús de dominis de correu inexistents intenten enganyar el receptor. Aquests correus contenen informació relacionada amb termes com el coronavirus, la COVID-19, Estat d’Alarma i altres.

Cal tenir en compte que el Ministeri de Sanitat no envia correus des del domini @mscbs.gob.es, de manera que totes les adreces de correu d’aquest domini són falses: aviso@mscbs.gob.es, covid @mscbs.gob.es, etc.

Des de ServeisTic, com a mesures de precaució es recomana:

  • Disposar d’un servei de correu amb sistemes de filtrat antivirus, DKIM, SPF. DMARC …
  • Utilitzar un sistema antivirus als ordinadors i mantenir-los actualitzats.
  • Utilitzar un sistema antimalware als ordinadors i mantenir-los actualitzats.
  • No obrir correus d’usuaris desconeguts o que no hagin sol·licitat, i eliminar-los directament.
  • No contestar aquests correus en cap cas.
  • Ser prudents en clicar enllaços de correus, fins i tot de contactes de confiança.
  • Ser prudents en descarregar fitxers adjunts de correus, fins i tot de contactes de confiança.

Cal indicar que els correus enviats des del Ministeri de Sanitat poden ser verificats pels servidors de correu destinataris, de manera que la major part dels destintaris no hauran rebut aquests correus suplantant el Ministeri de Sanitat.

Si habitualment rep correus d’aquest tipus, contacti amb el seu proveïdor d’allotjament. És possible que la configuració del seu servei de correu no sigui l’apropiada.

Si desitja informació personalitzada sobre com evitar rebre aquest tipus de missatges de correu, o sobre els serveis d’allotjament per a pàgines web i dominis de ServeisTic, no dubti en posar-se en contacte.

× + info ?