Com enllaçar al segon en un vídeo de Youtube

Per enllaçar al segon en un vídeo de Youtube, només cal incorporar uns paràmetres a la URL. Aquí us expliquem com fer-ho.

Quan enllacem a un vídeo de YouTube, normalment és perquè volem compartir alguna cosa que ens crida l’atenció. Si enviem l’enllaç a el vídeo, i el que volem que es vegi succeeix en el segon 12 del minut 15, podem acompanyar l’enllaç amb la nota del moment en què passa el que volem compartir. O bé, encara millor, podem preparar l’hipevincle al segon concret, per tal que en clicar l’enllaç, el vídeo es reprodueixi des d’aquell precís moment. En aquest post us expliquem com enllaçar al segon en un vídeo de Youtube.

Per fer-ho només cal completar l’enllaç amb el codi de temps, no és complicat;

Per enllaçar al segon concret, només cal afegir el codi de l’instant en què s’ha de començar a reproduir el vídeo al final de l’enllaç al vídeo.

Per exemple, si volem enllaçar al vídeo de mostra en un instant en què canvia la música, ho podem fer indicant # t =nombre de segons, o bé indicant els minuts i segons que han passat en el moment en què volem que comenci la reproducció, de manera que l’afegit a la URL hauria de ser # t = número de minuts i número de segons, i si es tracta d’un vídeo molt llarg, podem fins i tot indicar-hi el número d’hores.

Amb les diferents opcions els enllaços quedarien així:

1.- Enllaçar a el principi d’un vídeo de YouTube:
youtube.com/watch?v=XTpyaTzgg0A

2.- Enllaçar a un segon concret d’un vídeo de YouTube:
youtube.com/watch?v=XTpyaTzgg0A#t=4881s

3.- Enllaçar a un minut i segon concrets d’un vídeo de YouTube:
youtube.com/watch?v=XTpyaTzgg0A#t=81m21s

4.- Enllaçar a una hora, minut i segon concrets d’un vídeo de YouTube:
youtube.com/watch?v=XTpyaTzgg0A#t=1h21m21s

En els tres casos anem a el mateix segon.

Poder enllaçar a un moment concret d’un vídeo de YouTube mitjançant diverses opcions pot semblar una banalitat, però si el vídeo dura diversos minuts o fins i tot hores, agrairem no haver de comptar en segons el moment en que volem que es comenci a reproduir.

× + info ?