Què és treballar amb escriptori remot?

Avantatges (i inconvenients) de treballar amb escriptori remot utilitzant un Terminal Server

Treballar amb escriptori remot consisteix en que les aplicacions amb les que s’està treballant, en lloc d’executar-se a l’ordinador ho fan en un servidor, que és on hi ha el software i els fitxers que s’utilitzen.

Teletreball

Treballar amb escriptori remot implica que l’ordinador únicament fa de terminal. Es converteix en poc més que una pantalla amb teclat i ratolí, deixant de ser rellevant la potència d’aquest equip. Perquè la memòria, el disc dur, i el processador que utilitza són els del servidor. Aquesta operativa ofereix avantatges importants, perquè encara que l’equip tingui certa edat, mentre compleixi uns requeriments mínims continuarà funcionant perfectament com a terminal d’escriptori remot.

A més, indistintament de si l’usuari treballa des de l’empresa, des de casa seva, o des de qualsevol altre lloc, mentre disposi d’una connexió a internet prou estable tindrà les mateixes sensacions. Podrà accedir als mateixos fitxers, i sempre i quan aquestes aplicacions s’executin des del seu Terminal Server, utilitzar les mateixes aplicacions que a la feina.

En definitiva, treballar amb escriptori remot (o Terminal Server), és literalment «Treballar al núvol».

Tot i això, aquesta manera de treballar és més adequada per uns tipus d’empreses que per altres, perquè el més rellevant de treballar amb terminal server, és que en centralitzar els recursos de maquinari es poden aprofitar millor, aconseguint una utilització molt més eficient dels recursos, i per tant un estalvi.

Tot i això hi ha “núvols” de moltes qualitats. I no sempre l’experiència que es promet el primer dia és la que s’acaba obtenint. A més, també depèn del tipus de treball que es faci al núvol. Si es treballa amb fitxers o bé programes pesants, i que consumeixen molta RAM o CPU, sovint consumeixen més recursos dels que correspondria, i possiblement alentiran tots els equips de la xarxa. No es estrany que com a mínim durant unes setmanes, o de vegades mesos, la qualitat del lloc de treball se’n ressenti. I aquesta situació pot acabar desencadenant alguna problemàtica.

Per aquests motius, en empreses amb pocs terminals, i especialment en cas de professionals, i encara més si la seva tasca requereix gestionar fitxers i programes exigents, a més de donar-los un millor resultat, els serà més econòmic utilitzar un NAS, al que es podran connectar des de qualsevol equip, ja sigui des de l’oficina, o remotament amb els usuaris i contrasenyes corresponents, per limitar l’accés als continguts que pertoquin en cada cas.

× + info ?