Què són les paraules clau en el posicionament als cercadors?

Les keywords o paraules clau, ben utilitzades, faciliten que una pàgina web millori el seu posicionament als cercadors

El posicionament als cercadors serveix per aconseguir que els usuaris trobin el que busquen a la nostra pàgina abans que a qualsevol altra. D’aquesta manera s’aconsegueix més visibilitat, i oportunitats. I per fer-ho, les paraules clau tenen una importància cabdal.

SEO, paraules clau, posicionament web

El primer pas per aconseguir que els usuaris trobin la nostra pàgina, ha de ser investigar les paraules més utilitzades per trobar el que s’hi promociona.

Aquestes paraules són les anomenades keywords o paraules clau de la nostra pàgina. I en funció de l’habilitat que tinguem per aconseguir que es posicionin als cercadors, disposarem de més o menys oportunitats que, qui busqui el que volem promocionar, ho trobi a la nostra pàgina, i ens ho compri a nosaltres.

Existeixen eines gratuïtes i de pagament per trobar les paraules clau que ens poden resultar més convenients, per exemple Google Trends, que ens permet comparar les cerques de diferents paraules clau, per escollir la que més ens interessi.

Hem de tenir en compte que, en realitat les paraules clau, no són paraules com a tals. Les paraules clau en realitat són «conceptes clau». Normalment una paraula clau, es compon de diverses paraules. Per exemple «Paraula clau» és una sola paraula clau, perquè té un sentit molt més específic que els dos termes que es troben al concepte. Al mateix temps, paraula i clau per separat, son altres paraules clau. Si fem la prova buscant cadascuna d’aquestes paraules, veurem que retornen resultats diferents.

El motiu pel que obtenim resultats diferents és que la prioritat de Google (i qualsevol altre cercador), és oferir-nos «La millor experiència», i sempre que sigui possible intentarà retornar-nos resultats el més similars possible a la nostra cerca.

Finalment, un altre aspecte a tenir en compte és la rellevància de la paraula clau. És a dir, les vegades que apareix al text, en quins espais del contingut apareix, així com si els enllaços entrants tenen aquella paraula com a text àncora (anchor text), o si la pàgina que enllaça té una temàtica similar.

En resum; Si volem posicionar una paraula clau formada per diverses paraules, i no queda prou clar al cercador que el conjunt de paraules que la formen és una sola paraula clau. Difícilment posicionarem la pàgina per la paraula clau que ens interessa.

No podem oblidar que les paraules clau són un paràmetre molt important per fer que una pàgina aparegui als cercadors, però només un dels centenars de paràmetres que es tenen en compte per ordenar els resultats de les cerques, i per tant pel posicionament als cercadors.

Si vols ajuda per posicionar una pàgina web, contacta amb nosaltres

2 comentaris a “Què són les paraules clau en el posicionament als cercadors?”

  1. Pingback: ¿Qué son las palabras clave en el posicionamiento en los buscadores? | es.ServeisTIC.net

  2. Pingback: Què són les paraules clau en el posicionament als cercadors? | ServeisTIC.net

Els comentaris estan tancats.

× + info ?